Visual

Nieuwe directeur Mark Schlagwein

‘Begeleiden van de jeugd naar een mooie plek midden in de maatschappij. Daar ligt toch wel mijn hart.’ Dit zegt Mark Schlagwein, kersverse directeur van Vso Het Duin.

Ruim zeventien jaar werkte hij bij ’s Heeren Loo. Hij deed ruime ervaring op in het werken met onder meer onze doelgroep bij woonzorgpark Willem van den Bergh. Dit is een uitgestrekt park aan de rand van Noordwijk, grenzend aan de duinen en de Bollenstreek. Hier wonen, werken, leren en recreëren mensen met een beperking of een aandoening. Hij begon als stagiaire verpleegkunde en klom op tot manager Zorg. De laatste vier jaar werkte Mark Schlagwein bij Libertas in Leiden, in zijn laatst functie als manager Wonen met Zorg. ‘Ik heb daar leiding gegeven aan teams die met ouderen werken, toch bleken jongeren mij meer te trekken. Hen helpen in hun ontwikkeling past het beste bij mij. Vandaar mijn keuze voor Resonans en Vso Het Duin.’

We werken als een team

Als nieuwe directeur van Vso Het Duin gaat hij onderwijs, zorg en managen combineren. ‘Ik heb zin in deze nieuwe uitdagende baan. En ’s Heeren Loo is natuurlijk een bekende van Resonans. Er komt een hoop op je af als nieuwe directeur: nieuwe mensen, uiteenlopende processen in onderwijs- en onderwijskwaliteit, een continue bezetting en ga zo maar door. Ik heb echter fijne collega’s die prima vragen kunnen beantwoorden. We werken als een team wat mij betreft. Zelf heb ik ruime ervaring in de begeleiding van jongeren van 16 tot 25 jaar, en ook het managen in de sociaalmaatschappelijke sector is voor mij bekend terrein.’ Hij deed een master Bestuurskunde aan de Universiteit van Utrecht en de leergangen Verbindend leiderschap en Integraal management. Als we vragen naar zijn goede eigenschap, zegt Mark Schlagwein: ‘Ik ben een energieke, conceptuele denker en leid een team graag resultaatgericht naar een mooie toekomst.’