Visual

Sporten is voor iedereen!

Sporten is belangrijk voor de gezondheid van jong en oud. En een beperking hebben is bij veel sporten geen probleem. Maar hoe vind je die clubs? Via de website unieksporten.nl kun je eenvoudig een sportclub in jouw buurt vinden die lessen aanbiedt die geschikt zijn voor jou.

Ik zoek een sport

In het menu klik je in de optie ‘Ik zoek een sport’ op de link ‘Sport zoeken’. Op deze pagina kun je aangeven waar je woont, wat je leeftijdscategorie is en welke beperking(en) je hebt. Klik daarna op zoek en er komt een heel lijstje met clubs die wat te doen hebben voor jou. Als je al weet welke sport je wilt beoefenen, dan kun je dat invullen en krijg je te zien welke club bij jou in de buurt die sport aanbiedt. Vul je een locatie bij jou in de buurt in, dan kun je zien of ze lessen aanbieden voor mensen met jouw type beperking.

Keuzehulp

Kickboxen, handbiken, paardrijden, handboogschieten, zitskiën, zwemmen… Er zijn veel sporten om uit te kiezen. Weet je nog niet goed wat je wilt? Klik dan de Sportkeuzehulp aan. De keuzehulp geeft je opties om uit te kiezen. Wil je binnen of buiten sporten? Wil je een watersport of juist niet? Zo kom je stap voor stap op sporten die precies bij jou passen. Meer hulp nodig? Vul onder ‘Contact’ je gemeente in. Je krijgt dan de contactgegevens van een beweegcoach bij jou in de buurt. Zo is sporten echt voor iedereen!