Visual

Huidige stand coronamaatregelen

De scholen in het (speciaal) basisonderwijs zijn sinds 8 februari weer open. Het voortgezet (speciaal) onderwijs is voorlopig nog gesloten. Om veilig en verantwoord open te zijn, hebben de basisscholen nieuwe maatregelen en richtlijnen van de overheid ontvangen.

Deze gaan verder dan na de vorige lockdown en moeten ook strenger nageleefd worden. De uitvoering van de regels vraagt behoorlijk wat van medewerkers, leerlingen en ouders. We zijn toch erg blij dat we weer open zijn en de leerlingen les kunnen geven op de manier waarop we dat het liefst doen.

Maatregelen

Alle medewerkers en ouders ontvingen een brief van Resonans, waarin de maatregelen voor werken op een basisschool opgesomd worden. Het voortgezet (speciaal) onderwijs is voorlopig nog gesloten. Opvang is onder enkele omstandigheden mogelijk. Bij het vso blijft het onderwijs dus digitaal en verandert er op dit moment nog niets. Mocht u die brief niet ontvangen hebben, vraag er dan naar bij de afdelingsdirecteur van de school van uw kind.

Quarantaine en testen

Vooral het quarantainebeleid is strenger geworden. Nu is het zo dat wanneer een leerkracht of een kind positief getest wordt op corona, de hele klas, leerkracht, onderwijsassistent en eventuele taxigenoten van het kind vijf dagen in quarantaine moeten. Na de vijf dagen is het de bedoeling dat uw kind een coronatest doet. Wie dan positief getest wordt blijft langer in quarantaine. Wie negatief test mag de dag erna weer naar school – als de leerkracht ook gezond is tenminste. Testen doet u bij klachten als een flinke verkoudheid, hoesten en koorts. Als u zich afvraagt of u moet testen, dan is het veiliger om dat inderdaad te doen. De impact van quarantaine is groot voor de hele klas en hun gezinnen. Denkt u daar alstublieft aan.

Servicedocument

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap maakte een servicedocument met daarin de uitwerkingen van de aanvullende maatregelen, zoals vaste groepjes maken (cohortering). Hierin kunt u de achtergronden, cijfers en informatie lezen waaruit de maatregelen zijn voortgekomen en welke stappen u doorloopt bij een besmetting. Het servicedocument vindt u hier.