Visual

Het Duin op bezoek bij…

Waterzuiveringsinstallatie Katwijk

De leerlingen van de branchegerichte opleiding schoonmaak kregen in januari een rondleiding bij de afvalwaterzuiveringsinstallatie in Katwijk. Een medewerker van Hoogheemraadschap Rijnland leerde ons van alles over gemalen en hun functie. Het afvalwater dat weggeloodst wordt naar de zee moet eerst schoongemaakt worden en dat gebeurt voor onze regio in Katwijk.

Wees wijs met water

De leerlingen hebben veel geleerd over gewenste en ongewenste bacteriën en wat mensen allemaal in het water gooien. Voor wie wil weten wat je door de afvoer mag gieten en wat een gevaar oplevert voor ons water; vraag het onze leerlingen.

Schoonmaakbedrijf HAGO

De leerlingen hebben niet stilgezeten, want ze brachten in februari een bezoek aan het LUMC in Leiden. Daar zorgt schoonmaakbedrijf HAGO ervoor dat het ziekenhuis hygiënisch schoon is, zodat artsen en verplegers veilig hun werk kunnen doen en patiënten niet nog zieker worden. Gekleed in schoonmaakjassen bekeken we hoe de schoonmaak van een ziekenhuis er echt aan toe gaat. Hoe werk je veilig, hoe verloopt de communicatie tussen afdeling en werkvoorbereider. Sommige patiënten zijn erg kwetsbaar, andere besmettelijk. Veilig werken is dan erg belangrijk. De meeste stappen kenden de leerlingen al, sommige onderdelen waren net even anders.

Werk aan de winkel

Vanuit HAGO was er ook interesse in de leerlingen. Zij werden uitgenodigd stage te komen lopen als ze het basisdiploma op zak hadden. We gaan dan ook hard aan de slag om dat diploma met glans te behalen. Wie weet ziet u in een paar jaar onze leerlingen daar aan het werk.